Urheilussa kyse voitosta

Olen viime aikoina vähän ihmetellyt NHL:n otteluiden perimmäistä tarkoitusta. Kyllä rapakon takana otteluissa taitaa edelleen olla kyse voitosta, mutta ei urheilullisessa mielessä vaan taloudellisessa!

Moni NHL-joukkue rämpii taloudellisessa ahdingossa. NY Rangers ei kuulu näihin joukkueisiin, vaikka voikin ylpeillä maailman suurimmalla jääkiekkojoukkueen pelaajabudjetilla.

NY Rangersin viime aikaiset otteet ihmetyttävät silti. Lähes varma pitkävetovinkki – rahat kannattaa laittaa Rangersin vastustajan voitolle, oli vastassa sitten kuka tahansa. Joukkuetta kun näyttää kiinnostavan yksi mies meidän itänaapurista ja jotta miehen saa, pitää hävitä pelejä ja paljon!

Vai olenko väärässä? Koska New Yorkin himmeästi tuikkiva tähtisikermä on viimeksi pistänyt itsensä likoon ja voittanut matsin? Niinpa, Manhattanin kiekkopohatat ovat menettäneet jo aikaa sitten mahiksensa taalakaukaloiden playoffs -otteluihin, joten nyt hävitään tahallaan ja haetaan mahdollisimman hyvää asemaa kesän varausvuoroihin. Eikö ole uskomatonta?

Vanhana pelimiehenä minua ihmetyttää kuitenkin, että miten asiaan suhtautuu sellaiset pelimiehet kuin Mark Messier, Eric Lindroos, Jaromir Jagr jne. Minun olisi kyllä vaikeaa, ellei mahdotonta, niellä ajatusta tahallaan häviämisestä. Mutta eihän minulle olekaan ikinä maksettu miljoonia ja taas miljoonia pelaamisesta kaukalossa. Ehkä raha ratkaisee ja kaikki, jopa aatteet ja kunnia, ovat sittenkin myytävänä – kun vain hinta on oikea.