Mobiili tulee

Yksi syy palvelimen ja sivustojen uusimiseen jo pidemmän aikaa on ollut se tosiasia, että yhä useampi käyttää internettiä jollain muulla laitteella kuin “perinteisellä” työasemalla. Ja meidän sivustot eivät aiemmin ole olleet kovinkaan hyvin pienemmille näytöille skaalautuvia.

Palvelimen uusimisen yhteydessä reilu kuukausi sitten päivitettiin myös sivustot mobiili- ja tablet-laitteille sopiviksi. Viimeisen kuukauden aikana tilastot näyttävät selaajien olevan vielä kuitenkin pääosin työasemalla liikkeella. Mutta Mobilen osuus kasvaa koko ajan – kuten myös tabletin.

Millä laitteella luettu meidän *.tomstown.poweredbyclear.com -sivuston sivuja. Prosenttiosuus sivuilla vierailleista käyttäjistä laitteittain.

     desktop	72 %
     tablet	13 %
     mobile	15 %

Eli melkein joka kolmas lukee sivustoa jollain muulla kuin perinteisellä työasemalla. Uskon, että luku tulee kasvamaan vielä loppuvuoden aikana nyt kun meidän sivustot täysin yhteensopivia myös pienimpien älypuhelinten näytöille.

One thought on “Mobiili tulee

Comments are closed.