UPS akun vaihto

Edellinen syysmyrsky ja sähkökatkos innoitti minut tilaamaan uuden akun Meidän APC Back-UPS:iin. Nykyinen toimii hyvin vaihtelevasti ja tyhjennyttyään ei tahdo enää toimia. Lokit täyttyvät ‘replace battery’ ilmoituksilla jne. Joten sujuvan käytön kannalta aika oli otollinen uudelle akulle.

Yritin kaivella tietoa, koska kyseisen UPSin olisin ostanut ja käyttöönottanut, mutta en sitä tietoa mistään löytänyt. No – valmistaja sanoo ja lupaa, että UPS akku kestää hyvin noin kolme vuotta. Itse epäilen, että meidän UPS ollut käytössä sellaiset 5-8 vuotta.

Alla kuvaa ennen vaihtoa.

ups_20141218

Alla kuvaa vaihdon jälkeen. Päällisin puolin kaikki näyttää suurinpiirtein samalta, mutta nyt UPS toimii ja softakin reagoin enemmän normaalisti. Eikä logissakaan enää kehoiteta akun vaihtoon. Tulikokeeseen uusi akku joutuu seuraavan kerran sähkökatkossa. Kokemuksia sen jälkeen uudesta akusta lisää ja oliko vaihdosta hyötyä.

ups_20141219