TPS vai Kärpät?

Tiistaina se alkaa. Tätä on ehditty kauden aikana täällä Turussa jo vähän odottaa! TPS pääsee haastamaan pohjoisen ylpeyden, Kärpät.

Tänä vuonna, voittaa kumpi tahansa joukkueista, on voittaja mestaruutensa ansainnut. TPS ja Kärpät olivat runkosarjassa yli muiden ja selvittivät vaikeuksien kautta itsensä finaalipeleihin. Molemmat ovat kärsineet avainmiesten loukkaantumisista, mutta silti ratkaisijoita löytyy.

Mutta kumpi sitten voittaa? Mikä ratkaisee?
- Maalivahtipeli. Voittaneessa joukkuessa on onnnistunut maalivahtipeli. Mutta kumman päässä kantti kestää? Lisämaustetta tuo Kärppien ykkösvahdin Niklas Bäckströmin loukkaantuminen. Miten pahasti kävi, se nähdään tiistaina.
- Leveä hyökkäys. Kummalta löytyy laajemmalti onnistujia?
- Usko ja tekemisen meininki. Kumman kantti kestää pidemmälle.

TPS-Kärpät -finaali on myös liikkuvan jääkiekon voitto. Molemmilla joukkueilla on iso kaukalo kotihallissa ja molemmat suosivat liikkuvaa eteenpäin vievää kiekkoa. Luvassa todellista herkkua taitokiekon ystäville.

Marginaalit peleissä ovat äärimmäisen pieniä. Veikkaukseni on, että toisen pelin (Oulussa torstaina) voittaja juhlii mestaruutta perjantaina Turussa tai viimeistään sunnuntaina Oulussa. Saas nähdä kui käy!

    Muutama fakta ennen finaaleja:
    * TPS on viimeisin liigajoukkue, joka on onnistunut voittamaan samalla kaudella sekä runkosarjan että mestaruuden. Kausi oli 1999-2000.
    * TPS ja Kärpät kohtasivat runkosarjassa neljästi: TPS otti seitsemän pistettä ja Kärpät vain kaksi.
    * TPS ja Kärpät ovat kohdanneet pleijareissa viisi kertaa. Ottelusarjoista Kärpät on voittanut neljä ja TPS yhden. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat keväällä 2001, jolloin TPS meni finaaliin 3-0 voitoin.
    * TPS on tuttu näky SM-liigan finaalipeleissä. Viimeisen 16 vuoden aikana TPS on pelannut finaaleissa 12 kertaa! 12/16 on kova luku – vai ei vai? Prosentteina homma näyttää vielä kovemmalta – 75%!