pakkomielle

Olen kuullut, että monilla on tapana kerätä jotain tiettyä lehteä tai lehtisarjaa. Itsekin kerään yhä jostain kumman syystä yhtä lehteä kaappiin hyllylle pölyttymään. Joskus nuoruudessa keräsin myös Aku Ankkaa, en enää. Aku Ankka -kansioita taitaa vieläkin olla hyllykaupalla lapsuuskodissa.

Keräsin aikoinani myös Mikrobittiä. Ensimmäiset numerot taisi olla 80-luvulta ja lehtiä löytyy hyllystä pitkälle 90-luvulle. Jossain vaiheessa sille tuli stoppi, taisin kyllästyä kerämään peliarvostesteluja peliarvostelujen perään.

Enää kaapin hyllylle päätyy säännöllisesti Salibandylehti. En kyllä tiedä miksi – ei siinä enää ole edes mitään luettavaa, toisin oli ennen.

Lehden nettiarkistoista löytyi vanhin lehti vasta vuodelta 1996. Itselläni on edelleen kaikki salibandylehdet, mitä ikuna on julkaistu. Saavutus sinäänsä – ehkä myös siksi nykyisetkin lehdet päätyvät aina vaan sinne missä muut ovat jo vuosia nätissä pinossa olleet. Ehkä kerääminen loppuu viimeistään sitten kun pelaajalisenssiä en enää maksa. Mitäköhän niillä joskus teen, kun en niitä nykyäänkään ikinä edes vilkaise?

Ensimmäinen lehti oli muistaakseni 80-luvun lopulta. Tai ei se mikään kunnon lehti edes ollut, lehdykkä tai vihkonen voisi olla kuvaavampi sana. Valkoiselle paperille muutama sivunen ja taisi kansikuva olla, jos nyt ollenkaan oikein muistan, sinisellä painovärillä painettu. Kuvassa oli jyväskyläläinen tähtipuolustaja, nimi taisi olla Jukka Tervo? Ja joukkue SC Blues. Muistankohan ollenkaan oikein, siitä taitaa olla jo yli 15 vuotta. Ehkä joskus jaksan kävellä kaapille ja penkoa lehtipinoa saadakseni varmistuksen muistelolle.

Netistä muuten löytyy Jii-Tee Sport, jossa vaikuttaa Jukka Tervo. Taitaa olla sama kaveri?